Când începe construcția stadionului ”Gheorghe Hagi” din Constanța

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunțat finalizarea procedurii de achiziție pentru construirea noului stadion „Gheorghe Hagi” din Constanţa. Acesta va fi unul dintre cele două stadioane noi care vor fi ridicate în România, alături de cel din Piteşti. Valoarea totală a investiției pentru ambele proiecte se ridică la impresionanta sumă de 176 de milioane de euro.

Vechiul stadion din Constanţa a fost demontat deja, ceremonia de demolare având loc în iulie 2023, cu participarea Ministrului Veştea. Acesta a subliniat că „Procedura de achiziţie este finalizată. Avem sumele necesare, urmează să semnăm contractul şi ulterior vor urma aceleaşi proceduri valabile oricărei investiţii: organizare de şantier, grafic de execuţie pe care îl vom prezenta în momentul semnării contractului. Avem sumele alocate, urmează ca în perioada următoare să primim limite pentru creditele de angajament şi în felul acesta să putem semna toate cele trei contracte despre care vorbeam”.

În prezent, toate procedurile necesare pentru începerea construcţiei stadionului „Gheorghe Hagi” sunt programate să se finalizeze până la sfârșitul lunii viitoare, cu demararea efectivă a lucrărilor imediat după. Noul stadion va avea o capacitate de 18.500 de locuri și va include o serie de facilități moderne, printre care săli de antrenament pentru atletism indoor, squash și tenis de masă, un centru de conferinţe, spații expoziționale, comerciale și zone de loisir. Costul estimat al acestui proiect se ridică la 379.000.000 lei.